Almanca ”Aile Birleşimi Sınavı”na alanında uzman eğitmenlerimiz ile hazırlanın Alman Konsolosluğu’nun yaptığı sınavda başarılı olun.
Aile birleşimi başvurusunda,konsolosluğun yaptığı vize sınavında başarılı olmanız için 30 ders saatinden oluşan programımıza katılmanız yeterli.
Ayrıca eğitiminiz sonunda kurumumuz tarafından,konsolosluğa sunabileceğiniz bir belge verilecektir.
Aile birleşimi için gereken herşey;
Aile Birleşimi: Familienzusammenfuhrüng
Aşağıda belirtilen belgelerin hem asıllarının hem fotokopilerinin ibraz edilmesi gereklidir:
1. Eksiksiz olarak Almanca doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu + İkamet Kanunu`nun 55. maddesine göre ek bilgi.
2. 18 yaşını doldurmuş olmak.
3. Vize için 3 adet biyometrik vesikalık resim (6 aydan eski ve rötuş olmamalı)
4. En az bir yıl geçerli (imzalı) T.C. Pasaportu.
5. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B). Yabancı uyruklu eşe dair bilgileri de içermelidir. (Nüfus Müd.)
6. Uluslar arası evlenme cüzdanının fotokopisi
7. Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği (her iki eş için) (Alman eşin daha önce Türk uyruklu olması durumu için de geçerli). Nüfus kayıt örneğinde özellikle „Düşünceler“ bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve bütün nüfus olaylarının (ör.: önceki evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne-baba, vatandaşlık olayları ) yazılı olduğuna lütfen dikkat ediniz.(Nüfus Müdürlüğünden alınır.)
8. 16 yaşında evlilik yapanlarda, evlenebileceğine dair mahkeme kararı, Almanca tercümesiyle birlikte,17 yaşında evlilik yapanlarda anne babanın yazılı muvafakati
9. Eş Alman vatandaşı ise ve daha önce hiç Türk vatandaşı olmadıysa, bu nüfus kayıt örneği yerine Alman doğum belgesinin ibraz edilmesi gereklidir. (Geburtsurkunde)
10. Eşlerden her ikisinin daha önceki bütün evliliklerine dair kesinleşme şerhi ile birlikte gerekçeli boşanma ilamı ve Almanca tercümeleri / duruma göre ölüm kayıt örnekleri
11. Almanya`da yaşayan Türk eşe ait oturma müsaadesinin fotokopisi. Eş Alman vatandaşı ise, pasaportunun veya kimlik belgesinin fotokopisi.
12. A1 düzeyinde temel Almanca bilgisine sahip olunduğuna dair sertifika, (Bu sertifika Goethe Enstitüsü, Telc GmbH, ÖSD gibi kurumların yaptığı sınav sonucunda alınır.)
13. Vize ücreti eşi Türk olanlar için 60 €’dur. Eşi Alman ya da AB vatandaşı olanlardan ücret alınmaz.
14. Varsa eski pasaportlar/ eski pasaportun kaybolması durumunda emniyet müdürlüğünden pasaport protokolü.
Beraber gidecek bebekler-çocuklar için de bir dosya hazırlanmalıdır.
Nikâh Almanya`da yapılacaksa vize başvurusu için ilaveten aşağıdaki belgeler de gerekmektedir.
• Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
• Her iki eşe ait uluslararası evlenme ehliyet belgesi veya Almanya`daki evlendirme memurluğundan evlilik başvurusunun yapıldığına dair teyit
Konsolosluk gerek görürse başka belgeler de isteyebilir.
Yabancılar Dairesi, Almanya’da yaşayan eşten ayrıca maaş bordrosu (3 ya da 6 aylık) ve yeterli büyüklükte evi gösterir belge talep eder.
Düzenli sınıf programlarımıza zaman ve eğitim içeriği açısından katılmakta zorluk yaşıyorsanız, size özel ihtiyaç analizi ve seviye belirleme testlerine katılarak, istediğiniz zaman ve içerik çercevesinde deneyimli eğitmenlerimizden birebir özel ders alabilirsiniz.Gebze Almanca Özel Ders Gebze Amerikan Kültür Garantisi ile.
Sınıf içi derse oranla daha hızlı ilerlemenizi sağlayan bu özel program, hedeflediğiniz Almanca seviyesine kısa zamanda ulaşmanızı sağlayacaktır.
Almanca Özel Ders Gebze Amerikan Kültür Garantisi ile.
Gebze Almanca Kursu…Almanca ”Aile Birleşimi Sınavı”